Comunicat de presă - iunie 2015

Calendar Evenimente
  Septembrie 2017 (0)
L M M J V S D
Vrei să afli care sunt ultimele noutăți și evenimente?
Dezabonare
Vremea in Depresiunea Horezu
Astăzi
Max.: 22°C
Min.: 13°C
GENERAL
Media anuală: 10,8°C
Precipitatii medii: 33,1 mm
Calitatea aerului: Bun (vezi. ANPM.ro)

Stadiul de implementare a  Proiectului
“Dotarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică Horezu”

Unitatea administrativ-teritorială orașul Horezu, în calitate de beneficiar, implementează Proiectul “Dotarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică Horezu”, cod SMIS 39294, finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii Românei ca destinaţie turistică, Operaţiunea – Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar Autoritatea Naţională pentru Turism, prin Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, este Organismul Intermediar pentru Turism.

Valoarea totală a proiectului este de 446.400 lei.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 187.975 lei, din care: 169.873,01 lei (90,37%) – reprezintă contribuţia FEDR, 14.324,49 lei (7,63%) – contribuţia de la bugetul naţional şi 3.759,50 lei (2%) – contribuţia beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului este creşterea numărului de turişti atraşi în localitate, prin oferirea de informaţii cu caracter general şi turistic asupra potenţialului natural şi antropic al zonei şi, ca urmare, promovarea şi valorificarea durabilă a resurselor şi produselor turistice locale.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, între 14.11.2014 – 13.11.2015.

În prima jumătate a perioadei de implementare a proiectului, s-au achiziționat și s-au încheiat contracte de servicii pentru: consultanță management de proiect (Asociația “Depresiunea Horezu”), realizare și administrare portal (S.C. OPTI SYSTEMS SRL București), audit extern (SC C.E.C.C.A.R.F. SRL București) și publicitate și informare (SC PETRAS SRL Călimănești). De asemenea, au fost finalizate achizițiile și s-au încheiat contracte de furnizare pentru: sistem de încălzire a apei menajere cu o baterie de două panouri solare, sistem de prevenire a incendiilor, sistem antiefracție, sistem de supraveghere video CCTV, sistem de climatizare, stingătoare de incendii, truse de prim ajutor (SC UNCLE SAM SRL Rm. Vâlcea) și pentru: aspirator, coșuri de gunoi, dozator apă, filtru cafea și frigider (SC BIROCOPY SRL Rm. Vâlcea).

Toate contractele încheiate sunt în derulare. Au fost furnizate, montate și s-au făcut probe și instruire de utilizare pentru: sistemul de încălzire a apei menajere cu o baterie de două panouri solare, sistemul de prevenire a incendiilor, sistemul antiefracție, sistemul de supraveghere video CCTV, sistemul de climatizare, stingătoare de incendii, truse de prim ajutor. Este în evaluare achiziția de produse pentru sistemul de sonorizare ambientală, sistemul de iluminat variabil, sistemul de prindere, suspendare și prezentare.

Sunt în curs de pregătire caietele de sarcini pentru achizițiile: tehnică de calcul, echipamente video și programe informatice, hărți, jaluzele, firme luminoase, logo volumetric, catarg + pânză, bornă și geam sablat și mobilier.

Persoană de contact: Boaghe Dalila Elena – manager de proiect; tel. 0250/860.190 sau 0742.025.413
fax:  0250/860.481 ; e-mail: primaria@orasul-horezu.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a
Uniunii Europene sau a Guvernului României